NK Mountainbike Sittard

Op zaterdag 30 september stond het NK mountainbike voor de jeugd in Sittard op het programma. Nadat Steff de Bruijn een groot deel van zijn deelnames aan de nationale competitie had gewonnen was het doel podium te rijden. Op vrijdag tijdens de parcoursverkenning was het nog droog en zonnig weer en lag het parcours er schitterend bij.

Gedurende de nacht veranderde de omstandigheden, de regen kwam met bakken uit de hemel, hierdoor werd het parcours nog eens extra uitdagend. Na een goede start lag Steff de Bruijn 2de maar na een stuurfout na een steile afdaling ging hij onderuit en moest als snel 2 plaatsen prijsgeven. Zijn achterstand op de nummer 3 was inmiddels opgelopen tot een halve minuut en op de nummer 2 40 seconden.

In het 2de deel van de race ging het gas er toch weer op, Steff knokte voor een podiumplaats en kwam nog in het wiel van de nummer 2 maar kon de strijd niet aangaan door zijn eerdere inspanning. Overtuigend wist Steff de derde plaats vast te houden. De aankomende weken staan nog de volgende BMX-wedstrijden op het programma,
de finale van de nationale en regionale competitie in Valkenswaard en Schagen en het Zuid-Hollands kampioenschap in Rijswijk.

 

Voor meer info zie www.steffdebruijn.nl of www.facebook.com/bmxkidsnl bij Watersley Sports & Talent Park.