Steff de Bruijn (BMX-MTB)

Wie ben ik
Ik ben Steff de Bruijn, sinds mijn 5de BMX ik bij FCC de Spuicrossers, omdat ik een liefhebber ben van het fietsen was alleen BMX’en niet genoeg. In de winter van 2016 ben ik ook gestart met mountainbiken, maar het veldrijden leek mij ook een mooie sport, eind 2017 reed ik mijn eerste veldrijtraining bij PRC Delta. UIteraard ook al een wegwedstrijd gereden maar dat is erg lastig te combineren in het zomerseizoen. Eind 2018 ook gestart op de baan in Alkmaar, ook supertof om te doen, misschien volgend jaar iets meer op de baan en iets minder veldrijden, maar we zien wel…..

Wedstrijden
Al snel reed ik mijn eerste BMX-wedstrijd, ik kon direct goed mee, regionaal reed ik in mijn eerste wedstrijd podium.
Tijdens mijn eerste volledige wedstrijdjaar (2016) werd ik nationaal en regionaal 2de in de competities en op het NK 8ste, ik crashte in de eerste bocht in de finale.
Het jaar erop (2017) werd ik regiokampioen en nationaal 2de in de competitie, het NK sloot ik als 7de af, in de eerste kwalificatie werd ik hard geraakt en het was een wonder dat ik nog ben gaan fietsen en de finale heb gehaald.
2018 werd ik alweer regiokampioen en voor de 3de keer kampioen van Zuid-Holland, in de nationale competitie eindigde ik als 4de ondanks dat ik in de laatste 2 Topcompetitiewedstrijden crashte, tijdens het NK in Uithoorn wist ik mezelf weer te verbeteren en behaalde ik een mooie 5de plaats.

In 2016 reed ik mijn eerste mountainbike wedstrijd, dat ging zo goed dat ik de nationale competitie mee ben gaan doen, ik haalde daar diverse overwinningen en werd 3de op het NK in Sittard onder zware omstandigheden. In de wintercompetitie Jan van Arckel werd ik kampioen en zette daarmee een mooie basis neer voor het MTB-seizoen 2018, ik pakte in Oldebroek tijdens het NK mountainbike nog een keer een 3de plaats.

Eind 2017 ben ik ook gestart met veldrijden, ook een mooie technische sport, tijdens mijn eerste nationale veldrit pakte ik een mooie 3de plaats, anderhalve maand later werd ik onder zware en technische omstandigheden Nederlands kampioen, die trui heb ik met trots gedragen tijdens het seizoen 2018/2019 waar ik diverse keren wist te winnen en podiums wist te halen.

Mijn doelen
Mijn doel is om een topper te blijven in het BMX’en, Mountainbiken en Veldrijden, het strijden om de nationale titel in de diverse disciplines is daar onderdeel van.
Maar ook heb ik als doel om nog beter worden om ook in het internationale BMX’en mee te kunnen doen in de finales.
Dit jaar is het WK BMX in Zolder een belangrijk doel maar ook het verdedigen van mijn Nationale veldrijtitel verdedigen eind januari in Helmond.

Mijn sponsoren
Het combineren van 3 fietsdisciplines is kostbaar, reis, wedstrijd, verblijfs en materiaalkosten zijn hoog, daarom is het fijn als sponsoren je willen ondersteunen, graag wil ik mijn sponsoren daarom ook bedanken!
Graag wil ik ook Rocq Sports / Kalas Sport Wear bedanken voor het ontwerpen van mijn customkleding, ik ben er supertrots op.

Wilt u mij ook sponsoren dan zou dat erg leuk zijn, stuur een bericht naar sgsdebruijn @ hotmail.com om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Tot slot
Zoals je kunt lezen is het leven van een fietsliefhebber een druk bestaan, naast de wedstrijden ook veel trainen en uiteraard op school ook de juiste resultaten halen.

Groetjes van Steff de Bruijn
https://www.facebook.com/steffdebruijn