7-9-2004 – De Eiger Bike Challenge, Grindelwald

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMijn eerste marathon met serieuze hoogtemeters!! De Ardenne is er niets bij!!!

Eerste klim was 13km met iets meer als 1000hm, wist niet dat mijn lichaam dat kon hebben, het ging allemaal lekker, lekker op mij gemak gestart zodat het geen groot drama zou worden.
Tijdens de klim kwam de zon over de bergen heen, wat ervoor zorgde dat ik bij de eerste verzorging (waarom niet boven op de klim) mijn eerste laagje uit kon doen.
Na 18km had ik al de helft van de hoogtemeters achter de rug (1250), goed gegeten en goed gedronken pakte ik alleen een bidon met water aan op de verzorgingen.
Tijdens de afdalingem merkte ik wel dat mijn voorvork een beetje harder opgepompt had kunnen worden, maar alle repairstands van ParkTool ten spijt, die hadden geen suspensionpompje daar, voor het grootste deel met de lockout aan was goed te doen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAHele vette afdalingen en mooie afwisselende klimmen totdat ik bij de klim naar de Bort aankwam, 300hm in 2.5km, mijn klokje gaf redelijk steile waardes aan, met als resultaat dat ik op een gegeven moment echt wel moest gaan lopen, het ws zo ontzettend warm, (30/32graden), op de grasklim allemaal Zwitsers met k(l)(o)(t)(e)(i)ebellen, op dat moment dus niet echt lekker.
Boven op de Bort maar ff op adem gekomen en weer verder, de klimmen werden minder en er kwamen meer snelle en vooral mooie afdalingen met een aantal singletracks.
Op een gegeven moment voor het laatste klimmetje naar de finish nog een mooi stuk vlak waar ik kon laten zien dat ik een vlaklander ben, mooi racen daar en omhoog naar de finish, ook daar nog 2 tandjes erbij en nog ff de laatste 100hm sprinten, gelijk het publiek in de handjes klappen en "HOP HOP HOP" roepen!!
Kwam lekker fris over de finish waar mijn vriendin op me stond te wachten.

Einde van een mooie marathon die ik zeker nog een keer ga doen in de toekomst.

Afstand            : 55km
Hoogtemeters : 2500hm
Plaats              : Grindelwald
Website           : www.eigerbike.ch
Uitslagen         : 2004

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.