26-5-2019 – BMX West Uithoorn

Vandaag stond de tweede regiowedstrijd BMX op het programma bij UWTC in Uithoorn.
Uithoorn is 1 van mijn favoriete banen, mooie bulten om te springen en achterwielen en mooie strakke bochten.

Eigenklasse
De manches in de eigenklasse verliepen goed, wel moest ik de winst in de derde manche aan Reza laten, ze was net wat sneller over het eerste stuk. De halve finale liep ook prima en zo een mooi plekkie in de A-finale.
In de finale mocht ik als 3de kiezen en stond ook op 3 met Sylvain binnen en Reza aan de buitenkant, het was zaak om snel te starten, dat deed ik ook, met Sylvain ging ik over het eerste stuk, helaas kon ik er niet voldoende voor komen om naar binnen te trekken. Ik ging als tweede de eerste bocht in maar het lukte niet om bij Sylvain te komen, op het derde stuk kwam Reza snel opzetten maar door een goede bocht kon ik weer uitlopen en behield ik mijn tweede plaats tot op de streep in een klasse hoger.OpenklasseDit was de laatste keer dit seizoen in de Openklasse 8-9 jaar, bij de volgende wedstrijd rij ik 10-11 wat weer mooie nieuwe uitdagingen gaat bieden.
De manches liepen prima, manche 1 won ik makkelijk, de 2de manche koos ik voor plek 8 en deed de eerste twee stukken no chain, de 3de manche weer lekker spelen. De kwart liep ook weer prima maar de halve was Thijs net wat sneller waardoor ik er maar niet meer achteraan ging.
De finale was ik erop gebrand om bij de jongens waar ik normaal bij rij in mijn eigen klasse wel te winnen, ik had een goed start en knalde de eerste bocht in, op het derde stuk kwam Thijs nog wel dichtbij maar kon het gat toch weer vergroten en nam zo nog een hele mooie beker mee naar huis, een mooi afscheid Openklasse 8-9.