11-5-2019 – Winst in Oldenzaal

Het was vandaag erg vroeg op en een lang stuk rijden, gelukkig was Matthijs ook mee en hebben we ons in de auto prima vermaakt.

Vorig jaar werd ik nog derde op het NK op dit parcours maar vandaag zou ik volgas gaan om mijn derde nationale overwinning te pakken.

Het parcours was mooi technisch en veel snelle stukken waaronder de start/finishstraat van ik denk wel 300m lang.

Mijn start was goed vanaf de eerste rij, met 42km/u denderde ik als tweede het bos in achter Rens. Bij de eerste technische passage koos Rens voor een andere lijn en ik voor de technische variant waardoor ik de kop over kon nemen.

Ik kon mijn tempo goed hoog houden en mijn voorsprong varieerde tussen de 20 en 30 seconden op Rens. Kaj en Teun reden op plaats 3 en 4 maar Teun ging onderuit en moest volle bak om de schade te beperken. Uiteindelijk won ik ruim, helaas miste de speaker mijn finish maar ik was er niet minder blij om, Rens werd 2de en Kaj 3de.

Nu op naar Arkel, weer een mooi technisch parcours