Veldrijweekend in Drenthe 2x podium

Het afgelopen weekend stond in het teken van veldrijden in Drenthe, op zaterdag in Emmen en zondag in Hoogeveen.

Dag 1 Emmen
Zaterdag vroeg ons bed uit en om 6:40 zaten we al in de auto onderweg naar Emmen, aangekomen ingeschreven en het parcours verkennen.
Een asfaltstart en daarna het gras in, draai en keer werk, al met al best een leuk parcours maar zeker niet technisch.
Helaas op rij 2 moeten starten waarbij mijn voorganger op rij 1 vergat te starten na het fluitsignaal, gevolg was dat ik direct laatste lag.
Op het parcours was het lastig om in te halen of een verschil te maken maar ik kon al snel terugfietsen naar plaats 6, na ronde 1 kon ik nog mooi 2 plaatsen opschuiven en lag ik 4de. Dit zou ook mijn klassering worden, Teun won deze rit, een ander meisje en Jinthe zaten nog voor mij.
Gezien de slechte start was ik hier tevreden mee.

Later op de dag nog samen met papa naar de Col du VAM geweest en die een paar keer opgefietst, ook nog een paar keer kasseienklim gedaan, ik denk dat ik vandaag wel 15 tot 20km had gefietst.

Dag 2 Hoogeveen
Dit was het parcours waar ik in januari Nederlands kampioen veldrijden werd, ik was er daarom op gebrand om hier heel sterk te fietsen en als het mogelijk was te winnen.
We startte met z’n allen naast elkaar, ondanks dat ik slecht ingeklikt kwam lag ik na de lange aanloop door het gras al snel 4de in de wedstrijd. Op het eerste looponderdeel passeerde ik Teun al en lag ik mooi 2de met Bente voor me, al snel kon ik naar Bente toerijden en wisselden we elkaar wat af op kop. Op een technisch deel van het parcours kon ik afstand nemen en bouwde de voorsprong langzaam iets uit, al kwam Bente toch wel weer wat dichterbij toen ik in de zandbak een stuurfoutje maakte en te langzaam van mijn fiets kwam. Op het draaien, keren, klimmen en traploopdeel bleef ik goed geconcentreerd en maakte ik geen foutjes en kon ik met een mooi gat de winst pakken.

Superblij dat ik deze overwinning pakte op een echt veldrijparcours