Steff de Bruijn pakt weer brons op het NK MTB in Oldenzaal

Steff de Bruijn pakt weer brons op het NK MTB

Afgelopen weekend was het NK MTB Jeugd in Oldenzaal, net als vorig jaar stond Steff ook nu weer aan de start om te strijden voor het podium en mogelijk de nationale titel. 
​Een tweede nationale titel naast zijn veldrijtitel dit jaar zou wel heel gaaf zijn….

Op vrijdag het parcours verkend, dat lag er goed bij maar was minimaal voorzien van technisch lastige stukken waar Steff normaal gesproken in uitblinkt.
Van vrijdag op zaterdag kwam de regen met bakken uit de hemel, net als vorig jaar in Sittard waar het parcours compleet veranderde die nacht.
De volgende ochtend de startspullen ophalen en met z’n maatjes infietsen op het parcours, gelukkig was het parcours nog intact voor een mooie race.

Om 10:30 werd er gestart, Steff stond mooi op de eerste startrij door een goede kwalificatie in de afgelopen wedstrijden.
Met de start was hij goed weg en kon hij op de lange en snelle aanloop, ze reden tegen de 40km/u, als 2de het parcours opschieten.
Maar in de tweede ronde viel Steff  terug naar plaats 3 door het hoge tempo wat de 3 koplopers met elkaar draaiden maar er was nog kans genoeg.
Bij het ingaan van de derde ronde moest Steff nog een plaats toegeven en reed op dat moment als vierde in de wedstrijd, deze ronde toch even moeten bekomen van de snelle start.

De laatste ronde nog een keer volle bak proberen te rijden en kijken of het podium toch zou lukken, de titel was toen al niet meer haalbaar.
Steff ging over de nummer 3 in de wedstrijd heen en sloeg gelijk een mooi gaatje wat hij tot aan de finish vol kon houden en daarmee een hele mooie derde plaats in deze nationale strijd pakte.

Voor Steff was dit zijn derde NK van het seizoen 2018, drie keer wist Steff zich in de top5 te plaatsen.
Bij het NK veldrijden in Hoogeveen pakte Steff de nationale titel, bij het NK BMX in Uithoorn haalde hij een mooie 5de plaats en afgelopen weekend de 3de plaats bij het NK MTB in Oldenzaal

Ben je benieuwd naar meer verslagen kijken op www.steffdebruijn.nl of via facebook of Instagram.