2-9-2018 – TC#4 Haaksbergen Jelle van Gorkum editie

Zondag 2 september stond de 4de nationale BMX-competitie wedstrijd op het programma.
Haaksbergen stond nog wel in Steff z'n geheugen gegrift, hier stond hij voor het eerst niet in een Topcompetitie finale, dat was vorig jaar.
Dit jaar er dus op gebrand om geen foutjes te maken naar de finale toe en een mooie uitslag te rijden in de finale.

De manches liepen goed, 2-1-1, Bentley was lekker rap vandaag dus die snoeptje ene puntje weg, het liep verder wel lekker ondanks de flauwe startheuvel. De kwartfinale was Steff erg laat weg aan het hek maar kon richting de eerste bocht toch mooi een tweede stek pakken achter Hidde en hield dit vol tot de finish.
De halve finale stond Steff o.a. met Deon aan het hek, dat betekend eigenlijk dat er nog 3 plekken te vergeven zijn, Steff wist zich na een hele sterke race ook hier netjes als 2de naar de finish te rijden.
Dan de finale, Steff had zich als derde van de 8 geplaatst, een mooi uitgangspunt, hij koos voor plek 3 aan het hek tussen Deon en Hidde, Sven stond op 1.
Het hek vielen weg waren ze, volle bak naar de eerste bocht, de 2de liep wat minder netjes en Steff viel een heel klein beetje terug, genoeg voor Hidden en Sven om BAM de deur dicht te gooien, maar Steff lag nog 4de, helaas van de trapper op het 2de stuk en verloor nog een plekkie aan Mart die na een slechte start weer sterk opkwam.

Wel goed door blijven rijden en een mooie 5de plaats, Steff was niet helemaal tevreden maar eigenlijk met al die snelle jongens in de finale een mooi resultaat en de bevestiging dat de snelheid en de techniek prima zijn.

Deze dag stond ook in het tegen van Jelle van Gorkum, Jelle is begin dit jaar zwaar gecrashed door een noodlottige samenloop van omstandigheden,  na 2 weken coma wacht er  een lang herstel. Om zijn herstel te bevoorderen is veel geld nodig voor materialen en aanvullende begleiding.
Samen met de BMX'ers uit Nederland hebben we een mooi bedrag bij elkaar gebracht, Dione en Steff hebben ook nog een handtekeing gehad van Jelle, daar zijn ze superblij mee en trots op.