Maak kennis met Steff

Wie ben ik
Ik ben Steff de Bruijn, sinds mijn 5de doe ik met heel veel plezier aan BMX bij FCC de Spuicrossers.
Het 1ste jaar heb ik de basis in het BMX’en kunnen leren en zelfs een paar wedstrijden mee kunnen rijden. Op regionaal niveau kon ik al direct voorin goed mee. Het tweede jaar (2016) heb ik met papa en mama besloten om alle regionale, nationale en een paar internationale wedstrijden te rijden om zo ook mezelf te kunnen kwalificeren voor het NK en het EK wat ook ruim is gelukt.
In 2017 zijn we ook gestart met mountainbike wedstrijden, een hele andere uitdaging dan BMX maar gaaf om te doen, ook bij deze wedstrijden heb ik mij goed laten zien, veel overwinningen en een mooie 3de plaats op het NK in Sittard.
Aan het eind van het seizoen 2017 ben ik ook gestart met veldrijden, in mijn eerste 2 nationale wedstrijd werd ik 2de en 3de, eind januari werd ik Nederlands Kampioen Veldrijden in Hoogeveen.
Wat is BMX
BMX is een behoorlijke intensieve en leuke sport, het doel is om na 3 kwalificatierondes bij de beste 4 te zitten om zo naar de 1/8ste, 1/4de, 1/2 of finale te gaan. Per start zijn er maximaal 8 rijders. De baan bestaat uit een startheuvel, meestal rond de 5 meter hoog en een starthek, verder een hoop bulten om over te springen, pompen of te achterwielen, dit is zeer technisch en uitdagend.

 

Wat is Mountainbiken
Mountainbiken doen we op een uitgezet parcours, op het parcours zijn technische onderdelen zoals draaien en keren, rock gardens maar ook zeker veel klimwerk en snelle steile afdalingen. Techniek, uithoudingsvermogen, inzicht en snelheid zijn nodig voor deelname aan deze wedstrijden.

 

Mijn doelen & droom
Mijn doel is om een topper te blijven bij het BMX’en en Mountainbiken.
Maar ook nog beter worden om ook in het internationale BMX’en mee te kunnen doen in de finales.
Wat betreft mijn droom wil ik ooit Olympisch kampioen worden, op wat voor fiets dat weet ik nog niet (-;

 

Programma en resultaten 2018 Doelstellingen 2018 Realisatie
BMX West Cup (regionale  wedstrijden) Kampioen BMX West 1 1 1
Topcompetitie BMX(NL) Top 3 Topcompetitie 4
3Nationscupwedstrijden (B,D,NL) 2x Finale 3-Nationscup
UEC, Europese competitie (B, NL) 1x Finale Europese competitie ½ / ½
Europees Kampioenschap BMX (F) ½ finale EK Sarrians
Nederlands Kampioenschap BMX (NL) Podium NK BMX
Zuid-Hollands kampioenschap BMX Kampioen
Club2 BMX (2 klasses hoger) Club2 kampioen 2 1
Nederlands Kampioenschap Mountainbike Top 5
Nationale MTB competitie Diverse keren podium 4 2 2 2
Nederlands Kampioenschap veldrijden Prolongeren van mijn titel
Nationale veldrij competitie Diverse keren podium

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn sponsoren
BMX’en en MTB’en zijn kostbare sporten, reis, verblijfs en materiaalkosten zijn hoog, daarom is het fijn als sponsoren je willen ondersteunen, graag wil ik mijn sponsoren daarom ook bedanken.
Graag wil ik ook Lawi Sports bedanken voor het ontwerpen van mijn customkleding, ik ben er supertrots op

Wilt u mij ook sponsoren dan zou dat erg leuk zijn, stuur een bericht naar sgsdebruijn @ hotmail.com om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Tot slot
Zoals je kunt lezen is het leven van een BMX’er een druk bestaan, naast de wedstrijden ook veel trainen en uiteraard op school ook de juiste resultaten halen.

Groetjes van Steff de Bruijn
https://www.facebook.com/bmxkidsnl