Mijn eerste echte COL, de Izoard vanuit Briancon

Okee, Steff de Bruijn en ik hadden wat klimmetjes gedaan maar een echte COL van beneden tot boven nog niet.
Dan maar de col d'Izoard (col de is zwaar aldus Steff) vanuit Briancon, die moest bedwongen worden. Wel besloten op de MTB te gaan om in ieder geval soepel te kunnen blijven ronddraaien. Samen met Joëlle en Kurt vertrokken vanuit een nabijgelegen plaatsje.
De klim liep best lekker, mooie percentages per kilometer maar op 6km voor de top kreeg Steff het toch wel zwaar. Even rustiger aan, beetje motiveren, koekje en drankje en rustig blijven peddelen. Steff heeft aardig wat aanmoedigingen gehad van mensen, dat hielp goed. Vlak voor de top nog even ritsje dicht en netjes op de foto en met een echte Sagan demarrage mij er nog afgesprint naar de top toe. 
Petje af voor Steff, dit is serieus klimwerk voor die jonge gasten, naar ruim 2300meter hoogte, 19km klimmen, 1200 hoogtemeters geklommen en totaal 45km op de teller heen en weer