Mijn eerste wegkoers, superleuk

Mijn eerste wegkoers, superleuk..

Na mijn trainingen bij PRC Delta op de veldrijfiets afgelopen winter had ik wel de smaak te pakken om ook eens een wedstrijd op de weg te rijden. Helaas door het drukke BMX en MTB-programma kwam het er niet van of waren de wedstrijden te ver weg om “zomaar” even heen te rijden. De ronde van de Fendert in Fijnaart was wel mooi naast de deur en in het weekend van het WK BMX waar ik niet aan deelnam. Op tijd naar Fijnaart om mijn startnummer op te halen en het parcours te verkennen, dat werd racen door de straatjes van Fijnaart en een venijnig klimmetje de dijk op. Met Paul van Sighem wat zaken door genomen, het is toch allemaal net even anders op de weg dan op de MTB. Samen met Nicole, Elize en Paul wat rondjes gedaan, was wel tof met inrijden, ik had al 37km/u op de teller gezien, dat gaat hard.

Na de start van Cat.1 mijn fiets laten keuren, mijn verzet zat netjes binnen de marges, en wachten om op te stellen voor de start.

Ik had een gunstige loting en mocht mooi vooraan staan, al maakt dat op de weg wat minder uit, op de MTB en Veldrijfiets is het gelijk volle bak van begin tot eind, op de weg is er meer ruimte en starten ze meestal in een peloton en vormen er zich vanzelf groepjes. Met alle jongens en meiden weggeschoten door de speaker en daar gingen we met een mooi tempo weg voor 6 rondes van 1.5km.

Doordat ik vooraan reed met de start keek ik wel wat de anderen deden, ging er iemand wegrijden of juist op kop of wilde ze mij op kop dringen. Brett Timmer nam de kop en reed ik in tweede positie, Brett ken ik van het veldrijden, die kan ook goed fietsen.

Als snel brak het en waren we met 10 rijders weg, het tempo ging behoorlijk omhoog, snelheden van ruim 35km/u waren geen uitzondering, in de sprints haalde ik wel 40km/u, door het beperkte verzet draaide ik soms een cadans van zeker 130rpm. Tot voor de laatste ronde reed ik mee in de kop maar helaas moest ik de kop toch laten gaan, ik had teveel in de wind gereden en de snelheden was ik ook nog niet echt gewend. Het laatste rondje uitgereden en nog een laatste keer dat korte dijkje op.

Ik sloot mijn eerste koers af met een mooie 9de plek, heel tevreden mee en 1 ding weet ik zeker, dit wil ik nog wel vaker doen……