UEC Kampen dikke crash maar een super herstel

Op vrijdag 28 april met de hele family en de carvan naar Kampen voor de Europese rondes BMX 5 & 6.

Vrijdag lekker kunnen trainen maar wat hebben ze de eerste bult lastig gemaakt, met inrijden een aantal riders zien crashen. Dus die eerste goed oefenen, die zou het eerste deel van de wedstrijd bepalend worden, wie durft het meeste gas te geven.

Zaterdag vroeg op, om 8uur moest er al ingereden worden en om 8:45 zou de wedstrijd starten. Met het nieuwe random systeem zou je het iedere race tegen andere riders moeten opnemen, wel zo eerlijk. Steff had sterkte starts en wist de eerst 2 kwalificaties 4de te worden. Op naar de laatste kwalificatierace, pittige bak maar zeker mogelijk om weer 4de te worden. Steff was weer goed weg vanaf 3, richting de eerste bocht lag hij 3de, de triple bult liep helaas niet lekker, controle weg. Steff crashte erg hard, fiets vloog een eind weg en Steff greep direct naar zijn arm, ohh nee he, toch geen pols of sleutelbeen. Na beoordeling bij de EHBO bleek er alleen een dikke schaafwond op zijn hand te zijn en last van zijn knie. Wedstrijd was wel klaar, terug naar de camping en kijken of we Steff klaar konden krijgen voor dag 2.

’s-Avonds de knie koelen en smeren met Spyrofloor en regelmatig op de fietstrainer om de boel soepel te houden maar ondanks dat hadden we er een zwaar hoofd in of Steff wel kon starten. Vroeg nar bed om goed uit te rusten en te herstellen.

De volgende dag opstaan en weer weer koelen en smeren, lopen was lastig maar fietsen ging eigenlijk wel goed. Met inrijden durfde Steff nog niet echt vol te starten maar op de baan ging het wel prima, moest ook wel anders val je stil.

Waar we gisteren nog dachten Steff kan niet fietsen (na flinke crash en dikke knie, bedankt Laura voor je hulp), dachten we vanmorgen wel fietsen vroeg thuis, maar dat liep toch anders….

Manche 1 twijfelachtig met de start, rollend naar beneden maar toch 4de op de streep.

Manche 2 een zware bak tegen een berg toppers, maar na een hele sterke race kon hij plek 6 binnen slepen.

Manche 3 ook weer goed ondanks startplek 8 aan het hek, hij werd 3de dat werd dus niet vroeg naar huis maar wachten op de 1/4de finale.

De 1/4de finale een ijzersterke start (eerste beneden) en eerste 2 stukken, tegen de sterke Est moest Steff het net afleggen maar wij won van de Let die gisteren 3de werd in de finale, dat gaf wel even een goed gevoel. Op naar de halve, laatste 16 van Europa, cool.

In de halve finale was de startbeweging goed maar slipte z'n wiel door, dan gaat het lastig worden, veel drukte in de eerste bocht, valpartij uit het zicht maar ik zie toch die gele helm opkomen, plek 5 maar op gang om de Zwitser voorbij te knallen, die gooit bam de deur dicht, remmen snelheid eruit, ook in de laatste bocht was het verschil in afstand te groot om nog iets te doen, 5de zou het blijven.

Steff is er wel een uur ziek van geweest maar na evalueren toch wel heel trots en gebrand om weer te strijden in Blegny half mei…..