27-5-2018 – BWC Uithoorn, volle bak

Nadat ik op zaterdag al op de MTB mocht racen was het vandaag weer BMX'en op de baan in Uithoorn, een uitgelezen kans om deze baan goed te verkennen voor het NK begin juli.
Met inrijden merkte ik al dat de baan me heel goed lag, de bulten op het eerste stuk liepen super met achterwielen, wel opletten in de bochten, goed aansnijden om niet teveel meters te maken of de deur open te zetten.

Wel spannend hoe de benen vandaag zouden zijn na een week van veel fietsen en gisteren warme omstandigheden tijdens de MTB-wedstrijd.
De manches in de Eigen en Open klasse wist ik allemaal te winnen en hoefde niet iedere keer alles te geven.
Bij de Openklasse hadden we ook een 1/4de finale, ook daar wist ik de winst te pakken.

Vervolgens de halve finales, in de Eigenklasse een goede start  en op het eerste stuk wist ik een mooi gaat te slaan op de rest, kon lekker veel achterwielen en werd eerste.
In de Openklasse moest ik tegen een snelle rider uit een klasse hoger die me al een paar keer had gesneden in voorgaande wedstrijden. Met papa afgesproken om gewoon 2de te rijden en geen risico te nemen.

In de Eigenklasse in de finale gestart vanaf plek 2, weer een topstart en doorversnelling op het eerste stuk, ik kon een groter gat maken dan in de halve en reed met een paar mooie achterwielacties naar de winst. BWC #3 was daarmee ook in de pocket.

In de Openklasse mocht ik als derde kiezen en stond op 4 aan het hek, weer een goede start een mooie achterwiel over de eerste en derde en lag daarmee 2de, er kwam nog iemand langszij in de bocht maar kon dat snel weer herstellen.
Ook in de finale geen risico genomen om de strijd aan te gaan met de nummer 1 die al een paar keer had gesneden al kwam ik op de finish nog wel dicht bij de winst maar met een 2de plaats ook superblij.

Al met al een sportief weekend met mooie resultaten