26-5-2018 – LJC MTB in Arkel ons thuisparcours, podium

Afgelopen zaterdag stond de Landelijke MTB Competitie in Arkel op het programma.
Arkel is toch wel een beetje mijn thuisparcours, afgelopen winter werd ik na 9 wedstrijden Winterkampioen Jan van Arckel en kampioen van de 5-Heerenlanden.
Helaas zaten een aantal technische elementen van vorig jaar en de wintercompetitie er niet in.

Dit was voor mij de eerste wedstrijd dat we startte op klassement, doordat ik niet alle wedstrijden mee had kunnen doen stond ik op startrij 3, ik kon dus het inhalen weer oefenen.
Start tot de eerste bocht liep niet top, ik zat een beetje opgesloten maar na 400m lag ik toch mooi 5de, al snel lukte het om Sam in te halen en kon ik naar Rens toerijden.

Rens hield goed de deur dicht maar kon toch ergens ruimte vinden om hem voorbij te gaan in ronde 2, nu op jacht naar Bente en Kai een eind voorop lagen.
Na ingaan ronde 3 crashte ik in een scherpe bocht hard op mijn knie, als snel kwam Rens voorbij maar ik kon voorkomen dat Sam mij ook nog inhaalde.

Weer opnieuw naar Rens toe gereden en er voorbij gegaan, al snel kwam Bente in het vizier dus blijven pushen, uiteindelijk ook Bente voorbij kunnen gaan en door blijven draaien.
Helaas was Kai te ver vooruit gereden om daar nog voor te rijden, het was ook wel prima zo, morgen weer een dag BMX'en in Uithoorn.

De wedstrijd uitgereden en een mooie 2de plaats weten te rijden, zeer tevreden. Na de finish snel de kleedkamers in om mijn knie schoon te maken en af te koelen, het was vandaag ontzettend warm.
De organisatie had zijn best gedaan om mooie bekers uit te reiken, dat is soms wel eens anders, dus erg blij met weer een mooie aanwinst.