TC1 Heiloo- Eerste nationale krachtmeting, 4de

8-april-2018
Vandaag de eerste Nationale BMX wedstrijd van het seizoen in Heiloo.
Spannend, hoe staan we ervoor tegen de andere toppers zo na de winter.
Steff zat met Deon in de bak wat betekend dat er dan meestal nog maar 3 plaatsen te verdelen zijn voor de rest van de riders.

Manche 1 netjes een 2de plaats, gat met Deon was aanzienlijk, het gat achter Steff ook, het zag er goed uit.
Dan de 2de manche, helaas schoot Steff van zijn trapper en moest van plek 5 naar 2 terug rijden, ook dat liep goed, kijken waar de ruimte was en goede bochten gereden.
Ook in manche 3 weer een hele goede start, idee was om zo hard mogelijk op het eerste stuk te rijden en kijken of hij Deon pas in bocht 1 buitenom kon laten komen. Die was vandaag gewoon weer supersnel dus die kwam al wat eerder langszij, maar Steff weer netjes 2de.

De halve finale een mooie bak, samen met Sven over het eerste stuk maar lastig om buitenom te komen, Steff werd weer netjes 2de.

In de finale weer een hele goede start maar er schoot iemand van de trapper in de drukte, hirdoor moest Steff vol in de remmen en viel terug naar plek 6/7, Sven en Hidde waren al weg dus voor Steff was het knokken tot het einde voor een mooie 4de plaats.

Een positieve start van het seizoen, de starts liepen weer zoals ze moesten, mede door zijn nieuwe YESS X-type bike, veel meer rust aan het hek.
De snelheid en kracht zat er ook weer goed, na de griep een behoorlijke terugval gehad en een aantal weken nodig gehad om aan te sterken.

Al met al was het een lange maar goede dag